Header

Commanderie des Costes du Rhône

Baronie Gent

---

2de degustatie Rhônewijnen – 02/12/2014

Beste liefhebber van de Rhône,

We hadden het beloofd en dus gaat de Baronie Gent Costes du Rhône zijn tweede Masterclass presenteren. Onder de echt nobele rode druifjes heeft de syrah (shiraz) terecht zijn reputatie van terroir-druif. In de Rhône-vallei liggen dorpjes en microklimaten in perfecte conditie om, samen met syrah, vinologische hoogtepunten te bereiken. En dan ruiken wij een uitdaging….

De druif Syrah, ook wel Shiraz genoemd (Nieuwe Wereld) , werd tijdens de Kruistochten vanuit het Midden-Oosten naar Frankrijk gebracht. Over herkomst van de druif doen veel geruchten de ronde, bijvoorbeeld dat de druif afkomstig is uit de Iraanse stad Shiraz. Uit genetisch onderzoek blijkt echter dat de druif voortkomt uit twee druivensoorten uit Zuidoost Frankrijk: Dureza en Mondeuse blanche.

Het is een druivensoort die veel zon nodig heeft en zijn beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, bij voorkeur op niet té vruchtbare grond. De wijnranken van deze druivensoort groeien uitbundig en worden daarom vaak gesnoeid. Gebeurt dit niet, dan verliezen de druiven aan aroma, met flauwe wijnen als resultaat. De Syrah is een sterke druif die immuun is voor de meeste plantenziekten. Als de druif met enig sérieux wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil.

Soms te herkennen aan een exquise zuurbagage en gebrande toetsen, kan je met deze druif in verschillende stijlen boeiende, indrukwekkende en soms echt grote wijnen vinifiëren.

We degusteren 10 wijnen, waarvan 6 uit de noordelijke Rhône en 4 uit de zuidelijke Rhône. Niet-leden betalen 40 € voor deze unieke avond. Als lid betaalt u slechts 20 €. Schrijf je vandaag nog in voor deze unieke degustatie via mail naar info@baroniegent.eu.

Op het ogenblik waarop u 40,- € (of 20,-€) betaalt op de rekening BE69 6301 9106 2878 bent u effectief ingeschreven, dit tot de volledige bezetting is bereikt.

• Plaats: Solidariteit voor het Gezin - Tentoonstellingslaan 76 in Gent - Terraszaal

• Start: 19.30 h

Tot dan ! Meer info: www.baroniegent.eu

Philippe Tielemans - Consul Baronie Gent
Bart Van Canegem - Commandeur

---

Kapittelbanket - vrijdag 30 januari 2015

Noteer alvast de laatste vrijdag van januari in jullie agenda: 10de kapittelbanket Baronie Gent in Solidariteit voor het Gezin.

Een combinatie van culinaire gastronomie, uitgelezen wijnen, intronisaties en tal van verrassingen.

Men zegge het voort ! Meer info volgt.

---

Hebt u al de "Eigenzinnige Gids van de Beste Rhônewijnen"?

Auteurs: Etienne Van Steenberghe & Erwin Devriendt.

De geoefende wijnliefhebber weet al langer dat in de Rhône op wijnvlak bijzondere dingen gebeuren. De rhônevallei is daarenboven met zijn 73 468 ha één van de grootste wijngebieden van Frankrijk en de 6000 wijnbedrijven vormen een economisch gewicht dat weinig vergelijk krijgt in andere wereld-wijngebieden. De diversiteit aan terroirs, druivenvariëteiten en vinologische inzichten maakt van dit geheel een bijzonder uitdagend verhaal, dat voortdurend wijzigt en verandert.

Op zoek naar een ideaal eindejaarsgeschenk voor uw vrienden wijnliefhebbers?

Bestel dan nu een exemplaar van dit succesvolle wijnboek (reeds 2000 exemplaren verkocht!)

---

Les amants du Rhône

Met deze nieuwsbrief lanceren wij een exclusief lidmaatschap.

Voor 50€ per jaar geniet u van verscheidene voordelen, o.a. 

• 2x per jaar wordt u uitgenodigd op een voordracht over een deelaspect van de rijke wereld van de Rhône wijnen;

• 2x per jaar is er een Rhônedegustatie met 8-tal wijnen gekoppeld aan het thema van de voordrachtavond. Niet-leden betalen 40€ per avond. Als lid betaalt u slechts 20€; 

• meerdere keren per jaar krijgt u onze email newsletter met info over de Rhône regio en de verschillende activiteiten van de Baronie Gent;

• een korting van 10€ op kapittelbanket en 5€ op de Triple G-Party (enkel voor het lid);

• ......

Lees hier meer over de andere fantastische voordelen van een lidmaatschap van Baronie Gent en de Commanderie des Costes du Rhône. 

Word vandaag nog lid!

---

Wenst u in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Laat het ons weten en wij schrappen u uit ons bestand.