Header

Commanderie des Costes du Rhône

Baronie Gent

NIEUWSFLASH

---

Beste liefhebber van de Rhône,
Beste vriend(in) van de Baronie Gent,

Ook in 2015 wil de Baronie Gent van de Commanderie des Costes du Rhône iets unieks creëren rond en met de beste rhônewijnen. Voor de neofieten organiseren wij leerrijke masterclasses, voor de jonge enthousiaste wijnlovers hebben wij het nieuw degustatieconcept van de G-Night ontworpen, voor de epicuristen onder ons gaan we voor een hoogstaand culinair kapittelbanket. Voor elk wat wils, waar telkens de kracht en de finesse van de rhônewijnen centraal staan.

Lees hier meer over de fantastische voordelen van een lidmaatschap van Baronie Gent en de Commanderie des Costes du Rhône. 

Reserveer ook je plaats op ons uniek 10de kapittelbanket op vrijdag 30 januari 2015 ! Aanvang 19 uur stipt !

Wij wensen je een boeiend en creatief wijnjaar 2015. Tot binnenkort!

Philippe Tielemans - Consul Baronie Gent

Meer info over de Baronie Gent: www.baroniegent.eu

---

Kapittel en banket 2015 – 30/01/2015 - aanvang 19 uur

U wordt uitgenodigd op ons exclusieve Kapittelbanket op 30 januari 2015 in het Aards Paradijs te Merendree:

• Thema: humor.

• Speciale gasten: de Homo Touristicus en de Popkoning.

• Niet-leden betalen 120€. Als lid betaalt u slechts 99€

AANVANG: 19 uur stipt !!

Lees meer....

---

3de Masterclass Rhônewijnen – 28/04/2015

De Baronie Gent maakt zich op om ook in 2015 verder de Masterclassevents met en rond de Rhônewijnen te organiseren. Na twee rode sessies (grenache en syrah) gaan we ons toespitsen op een witte druif.

Viognier zal centraal staan en op dinsdag 28 april wordt deze druif het thema van de avond.

Viognier is thuis in de Rhônevallei maar trekt de laatste jaren ook op wereldreis. Wij blijven in Frankrijk en over zowel de noordelijke (met als vlaggenschip de appellatie Condrieu !) en zuidelijke Rhône gaan we opzoek naar de betere en spannendste cuvees.

Gekonfijte abrikoosjes, rijpe Provençaalse perzik, exotisch fruit …om maar enkele van telkens (in proefnotities) terugkerende aroma’s van viognier te omschrijven. Maar er is meer. De druif is koppig, kent een lastige lange groeicyclus en is hypergevoelig voor oa meeldauw.

De druif schreeuwt om lage opbrengsten en perfecte rijpheid…anders gaat het fout. Wij echter gaan op zoek naar de finesse en subtiliteit. Wij leggen de lat hoog. Viognier is onze missie…….

---

Save the date: de G-Night 2015 – 30/05/2015

Hou alvast zaterdag 30 mei 2015 vrij in je agenda voor de unieke en onconventionele “dans-degustatie” waarbij je meer dan 100 wijnen van de Rhôneregio proeft voor je het dansbeest in jezelf loslaat !

---

Wenst u in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Laat het ons weten en wij schrappen u uit ons bestand.