Header

Commanderie des Costes du Rhône

Baronie Gent

Welkom bij de Baronie van Gent

Beste wijnliefhebber,
Beste vriend(in) van de Baronie Gent,

Het was de hoogste tijd dat eens aan vernieuwing werd gedacht binnen de wereld van de Commanderie des Costes du Rhône, waarvan onze Baronie een satelliet is.

Een eerste stap werd gezet door dit jaar af te stappen van ons traditioneel kapittel en banket en een Triple G-Party te organiseren op een feestboot in het centrum van Gent (20 april 2013).

We willen met deze vernieuwing nog een stap verder gaan door de wijnliefhebbers op regelmatige basis op de hoogte te brengen van wat leeft binnen de Baronie. Vanaf nu publiceert de baronie Gent op regelmatige basis een nieuwsbrief. U ontvangt deze 1ste nieuwsbrief omdat u in het verleden al interesse hebt betoond in onze vereniging.

Veel leesplezier.

Philippe Tielemans
Consul Baronie Gent

1ste degustatie Rhônewijnen – 25/02/2014

Op 25 februari 2014 organiseert de Baronie Gent (Commanderie des Costes du Rhône) haar eerste degustatie waar leden op worden uitgenodigd. We selecteerden uit de Eigenzinnige Gids van de Beste Rhônewijnen enkele wijnbouwers met typische en kwalitatieve crus uit de zuidelijke Rhônevallei.

Het is onze intentie u kennis te laten maken met wat deze regio vandaag op vinologisch vlak te bieden heeft. We proeven wit én rood. Prijsklasse van de wijnen varieert tussen 10 en 50 euro. We degusteren 10 verschillende wijnen. We begeleiden de degustatie met een aangepaste presentatie van de unieke terroirs tussen Orange, de Ventoux en Dentelles de Montmirail dompelen ons onder in een provençaalse sfeer….

Triple G-Party - 20/04/2013

20 april 2013: een onbeduidende datum in een stad als Gent. Op het eerste gezicht, weliswaar. Voor de Baronie Gent des Costes du Rhône misschien een mijlpaal.
Voor de eerste keer wordt in onze stad een wijnparty georganiseerd.

Het resultaat van veel brainstormen en een zoektocht naar vernieuwing en verfrissing van ons ambassadeurschap rond Rhônewijnen. Twee facetten waren die nacht belangrijk. Wijn en muziek. Lees meer over dit unieke event op onze website. De foto’s vindt je daar ook, je vindt je er zelf misschien op terug in goede doen!

Dit was trouwens géén éénmalig evenement. De G-Night komt terug. Blokkeer alvast de datum van 17 mei 2014 in uw agenda!
Wie er was , die voelde het….. Alors on danse, allez grenache…. Men zegge het voort !

Hebt u al de "Eigenzinnige Gids van de Beste Rhônewijnen"?

Auteurs: Etienne Van Steenberghe & Erwin Devriendt.

De geoefende wijnliefhebber weet al langer dat in de Rhône op wijnvlak bijzondere dingen gebeuren. De rhônevallei is daarenboven met zijn 73 468 ha één van de grootste wijngebieden van Frankrijk en de 6000 wijnbedrijven vormen een economisch gewicht dat weinig vergelijk krijgt in andere wereld-wijngebieden. De diversiteit aan terroirs, druivenvariëteiten en vinologische inzichten maakt van dit geheel een bijzonder uitdagend verhaal, dat voortdurend wijzigt en verandert.

Op zoek naar een ideaal eindejaarsgeschenk voor uw vrienden wijnliefhebbers?

Bestel dan nu een exemplaar van dit succesvolle wijnboek (reeds 2000 exemplaren verkocht!)

Les amants du Rhône

Met deze nieuwsbrief lanceren wij een exclusief lidmaatschap.

Voor 50€ per jaar geniet u van verscheidene voordelen, o.a. 

  • 2x per jaar wordt u uitgenodigd op een voordracht over een deelaspect van de rijke wereld van de Rhône wijnen;
  • 2x per jaar is er een Rhônedegustatie met 8-tal wijnen gekoppeld aan het thema van de voordrachtavond. Niet-leden betalen 40 € per avond. Als lid betaalt u slechts 30 €;

Lees hier meer over de andere fantastische voordelen van een lidmaatschap van Baronie Gent en de Commanderie des Costes du Rhône. 

Word vandaag nog lid!

Wenst u in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Laat het ons weten en wij schrappen u uit ons bestand.