Header

Commanderie des Costes du Rhône

Baronie Gent

1ste degustatie Rhônewijnen – 25/02/2014

Beste liefhebber van de Rhône,
Beste vriend(in) van de Baronie Gent,

Zoals reeds eerder aangekondigd via onze nieuwsbrief krijgt u de kans om op 25 februari 2014 een degustatie te kunnen bijwonen van zuidelijke Rhône-wijnen. De Baronie Gent Costes du Rhône organiseert een eerste degustatie die we openstellen voor alle geïnteresseerden. Er worden 10 wijnen gedegusteerd en de verschillende appellaties in deze regio worden toegelicht in een soort masterclass. De prijsvork van de te degusteren wijnen ligt tussen 10 en 50 €. Er worden geen wijnen verkocht.

We vragen voor deze eerste degustatie (uitzonderlijk) een kleine bijdrage van amper 10€. Bestaande leden van de baronie betalen niks. Mogen we vragen dat u zich effectief inschrijft voor deze degustatie via mail naar bart.van.canegem@telenet.be of naar info@baroniegent.eu.

Op het ogenblik waarop u 10,- € betaalt op de rekening BE69 6301 9106 2878 bent u ingeschreven, dit tot de volledige bezetting is bereikt.

  • Plaats: Solidariteit voor het Gezin (Tijgerstraat/Tentoonstellingslaan) in Gent - Terraszaal
  • Start: 19.45 h

Tot dan ! Meer info: www.baroniegent.eu

Philippe Tielemans - Consul Baronie Gent
Bart Van Canegem - Commandeur

Triple G-Party - 20/04/2013

20 april 2013: een onbeduidende datum in een stad als Gent. Op het eerste gezicht, weliswaar. Voor de Baronie Gent des Costes du Rhône misschien een mijlpaal.
Voor de eerste keer wordt in onze stad een wijnparty georganiseerd.

Het resultaat van veel brainstormen en een zoektocht naar vernieuwing en verfrissing van ons ambassadeurschap rond Rhônewijnen. Twee facetten waren die nacht belangrijk. Wijn en muziek. Lees meer over dit unieke event op onze website. De foto’s vindt je daar ook, je vindt je er zelf misschien op terug in goede doen!

Dit was trouwens géén éénmalig evenement. De G-Night komt terug. Blokkeer alvast de datum van 17 mei 2014 in uw agenda!
Wie er was , die voelde het….. Alors on danse, allez grenache…. Men zegge het voort !

Hebt u al de "Eigenzinnige Gids van de Beste Rhônewijnen"?

Auteurs: Etienne Van Steenberghe & Erwin Devriendt.

De geoefende wijnliefhebber weet al langer dat in de Rhône op wijnvlak bijzondere dingen gebeuren. De rhônevallei is daarenboven met zijn 73 468 ha één van de grootste wijngebieden van Frankrijk en de 6000 wijnbedrijven vormen een economisch gewicht dat weinig vergelijk krijgt in andere wereld-wijngebieden. De diversiteit aan terroirs, druivenvariëteiten en vinologische inzichten maakt van dit geheel een bijzonder uitdagend verhaal, dat voortdurend wijzigt en verandert.

Op zoek naar een ideaal eindejaarsgeschenk voor uw vrienden wijnliefhebbers?

Bestel dan nu een exemplaar van dit succesvolle wijnboek (reeds 2000 exemplaren verkocht!)

Les amants du Rhône

Met deze nieuwsbrief lanceren wij een exclusief lidmaatschap.

Voor 50€ per jaar geniet u van verscheidene voordelen, o.a. 

  • 2x per jaar wordt u uitgenodigd op een voordracht over een deelaspect van de rijke wereld van de Rhône wijnen;
  • 2x per jaar is er een Rhônedegustatie met 8-tal wijnen gekoppeld aan het thema van de voordrachtavond. Niet-leden betalen 40€ per avond. Als lid betaalt u slechts 20€; 
  • meerdere keren per jaar krijgt u onze email newsletter met info over de Rhône regio en de verschillende activiteiten van de Baronie Gent;
  • een korting van 10€ op kapittelbanket en 5€ op de Triple G-Party (enkel voor het lid);
  • ......

Lees hier meer over de andere fantastische voordelen van een lidmaatschap van Baronie Gent en de Commanderie des Costes du Rhône. 

Word vandaag nog lid!

Wenst u in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Laat het ons weten en wij schrappen u uit ons bestand.