Header

Commanderie des Costes du Rhône

Baronie Gent

NIEUWSFLASH - G-PARTY 17/05/2014

Beste liefhebber van de Rhône,
Beste vriend(in) van de Baronie Gent,

Op een originele plaats te Gent, waar het normaal onwaarschijnlijk is om een wijndegustatie te organiseren, zal de Baronie Gent van de Commanderie du Costes du Rhône op zaterdag 17 mei 2014 voor de tweede maal een wijnsensatie organiseren op de boot ‘Le Bateau’ in het centrum van Gent. De formule van de triple G (Gent, Groove en Grenache) werd vorig jaar enorm gesmaakt, waarbij wijn en muziek op een natuurlijke wijze in elkaar vloeide. Terwijl vorig jaar de wijnhandelaren met hun fantastische grenachewijnen centraal stonden, zal dit jaar een spel worden gemaakt rond grenache-appellaties uit de Zuidelijke-Rhône. De format van een non-conformistische degustatie, gevolgd door een nog minder conventionele danspartij wordt uiteraard gehandhaafd.

Muziek uit de jaren ‘70 en ’80, gecombineerd met de charme en finesse van grote grenachewijnen wordt opnieuw de uitdaging van de 2de G-Night van de Baronie Gent. De G-night laat de wijnliefhebber wegdromen in zwoelere gedachten. De G-night is een dans-degustatie-concept dat geen enkele creatieve wijnfreak zal loslaten.

Als lid van de Baronie Gent heeft u de unieke kans om nu reeds in te schrijven op deze activiteit. Aarzel dus niet! Vanaf 12 april is de inschrijving open voor alle overige liefhebbers van de Rhônewijnen.

De ‘boot’ kan immers maar een beperkt aantal wijnliefhebbers aan. Er zijn geen officieren om de boei toe te werpen. Wees dus vlug ! Meer praktische informatie vindt je hieronder.

Een unieke dans-degustatie rond de wijndruif ‘grenache’

Practische informatie

  • Plaats: Le Bateau, Muinkkaai 1 te Gent (achterkant Vooruit)
  • Uur: vanaf 20.30 uur tot in de vroege uurtjes
  • Prijs: 25 € per persoon (20 € voor de leden (les Amants du Rhône) van de Baronie Gent)

Inschrijven

Gelieve bij het inschrijven volgende procedure te volgen:

  • Stuur een email naar g-party@baroniegent.eu en vermeldt heel duidelijk het aantal inschrijvingen (leden of niet-leden) met vermelding van de naam en de voornaam van de aanwezigen en het totaal bedrag dat zal overgemaakt worden op het rekeningnummer van Baronie Gent (25 € voor niet-leden en 20 € voor leden van de Baronie Gent
  • Schrijf binnen de 10 dagen na het versturen van de email het totale bedrag van de inschrijving voor de G-Party 2014 over op het rekeningnummer van Baronie Gent: BE69 6301 9106 2878, met vermelding ‘G-Party 2014 met x aantal leden en x aantal niet-leden’. 

Van zodra we je overschrijving ontvangen hebben is je inschrijving definitief. Er zijn maximaal 120 plaatsen en de inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling. Indien je niet betaalt, wordt je email onherroepelijk overboord gegooid om plaats te maken voor anderen.

To be grenache, or not to be!

Een pleidooi houden voor de wijnen van de zuidelijke Rhône is onlosmakend verbonden met een passioneel pleidooi voor de grenachedruif. Hoewel in de zuidelijke Rhône maar liefst 21 variëteiten van de vitis vinifera zijn aangepland en door diverse appellaties worden toegelaten in wit en rood, moet toch worden vastgesteld dat de zuidelijke Rhône toch zwaar gedomineerd wordt door de grenachedruif (45% van de totale aanplant in rood; 27% in witte aanplant). Is dit toeval?

Uiteraard is dit geen toeval en in wijnbouw is ‘toeval’ enkel een woord dat mag worden gebruikt wanneer we het over klimatologische omstandigheden gaat…en dan nog. De toevalsfactor in de vinologie en in de wijnbouw is volledig vervat in het woord ‘terroir’.

Lees het volledige artikel op onze website.

Les amants du Rhône

Commanderie des Costes du Rhône - Baronie Gent: ontdek ons exclusief lidmaatschap.

Voor 50€ per jaar geniet u van verscheidene voordelen, o.a. 

  • 2x per jaar wordt u uitgenodigd op een voordracht over een deelaspect van de rijke wereld van de Rhône wijnen;
  • 2x per jaar is er een masterclass Rhônedegustatie met 8-tal wijnen gekoppeld aan het thema van de voordrachtavond. Niet-leden betalen 40€ per avond. Als lid betaalt u slechts 20€; 
  • meerdere keren per jaar krijgt u onze email newsletter met info over de Rhône regio en de verschillende activiteiten van de Baronie Gent + mogelijkheid tot voorinschrijving op deze activiteiten;
  • een korting van 10€ op kapittelbanket en 5€ op de Triple G-Party (enkel voor het lid);
  • ......

Lees hier meer over de andere fantastische voordelen van een lidmaatschap van Baronie Gent en de Commanderie des Costes du Rhône. Word vandaag nog lid!

Meer info over de Baronie Gent: www.baroniegent.eu

Wenst u in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Laat het ons weten en wij schrappen u uit ons bestand.